dimecres, 15 de novembre del 2017

De Sant Adrià









Els pares van viure a casa dels avis aquells primers anys i jo, que sóc la gran, hi vaig néixer. Sóc filla de Sant Adrià.

La casa dels avis era amplia i assolellada, a tres vents, i el jardí molt gran: baladres, marialluïsa, romaní, llorer, julivert, un eucaliptus , la filera de pins,..., ara que en faig el repàs me´n adono, moltes plantes aromàtiques.

Sempre havien tingut gos, el Xut quan jo era molt petita, la Cuca uns anys després, i tortugues de terra, tan misterioses elles.
Els gats, com les orenetes eren passavolants. Ells passejant independents, sense ser ben bé d’enlloc, pels murs de tàpia que envoltaven el jardí. Elles anunciant el bon temps, estiuejaven sota teulada.



I un altre dia us parlaré de la impremta, l’avi era impressor, el despatx, el taller, l'olor de tinta, els retalls de la guillotina, els calaixets plens de lletres.  O potser dels camps d’en Pere, de can Renom, la fàbrica del Búfalo, la rambleta al costat del riu, la placeta Macià, l’envelat de festa major o de cal vaquer. 
                                                           Un altre dia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada